Geoceramica: sensatie in sierbestrating!

23-03-2018

Bent u op zoek naar kleurvaste sierbestrating die niet groen wordt en ook nog eens krasbestendig is: Geocaramica voldoet aan al deze eisen! Meer weten over Geoceramica? Lees meer!

Nieuwe bestrating?

23-03-2018

Bestrating uitzoeken en vervolgens aan (laten) leggen is zo eenvoudig nog niet. Waar moet u overal aan denken en op letten? Bekijk onderstaande video’s voor meer informatie!

Hoe kies ik sierbestrating?

Voorjaar 2018!

20-03-2018

Het voorjaar is aangebroken en iedereen heeft weer zin om lekker buiten van de tuin te genieten. Rasing Sierbestrating is klaar voor het nieuwe tuinseizoen, de showtuin is aangevuld met de nieuwste collectie van overwegend de betere merken sierbestrating. Er wordt tegenwoordig steeds meer tijd en geld aan tuinen gespendeerd  maar ook hogere eisen aan de kwaliteit gesteld: kleurbehoud, niet snel groen worden en krasbestendigheid. Bij Rasing Sierbestrating is volop keuze uit tegels die aan deze voorwaarden voldoen o.a. de GeoCeramica. Een combinatie van een keramische tegel die verlijmd is op een sterke Stabikorn onderlaag. De tegels zijn 4 cm dik en kunnen op elke ondergrond worden toegepast. Om zowel zomers als ook tijdens de winterperiode  nog meer van uw tuin te kunnen genieten kunt u bij Rasing ook terecht voor 12-Volts In-Lite tuinverlichting.

Rasing Sierbestrating: onderhoud bestrating wordt vaak vergeten

26-11-2016

Nu het najaar zijn intrede doet is het belangrijk extra aandacht aan het onderhoud van uw bestrating te besteden, vooral algenaanslag en afgevallen boombladeren kunnen voor ernstige vervuiling van uw bestrating zorgen. Door de steeds zachter wordende winters (weinig strenge vorstperiodes en minder sneeuwval) krijgen algen en schimmels volop de gelegenheid zich massaal uit te breiden. De gevolgen hiervan zijn een forse toename van groene aanslag en korstmossen op het straatwerk en vlonders. Groene aanslag op bestrating is een bron van ergernis, het staat onverzorgd en kan heel gevaarlijk zijn: de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien.

Door in het najaar de algenaanslag van de bestrating te verwijderen met een algenverwijderaar (geen hogedrukspuit gebruiken, dit is funest voor uw bestrating!) geniet men de hele winter van een keurig schone algenvrije bestrating rondom de woning. Een nog veel ergere vervuiling van de bestrating zijn de korstmossen, dit zijn schimmels die zich voeden met hoofdzakelijk algen en niet of nauwelijks meer van bestrating zijn te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om in deze periode regelmatig de afgevallen boombladeren van de bestrating te verwijderen, u voorkomt zo dat de vrijkomende bladsappen uit de bladeren vieze vlekken in de bestrating achterlaten welke later heel moeilijk te verwijderen zijn.

Strak en glad

In deze natte jaargetijde zie je vaak dat er na een regenbui grote en/of  kleine plassen op de oprit of het terras blijven staan, deze worden hoofdzakelijk veroorzaakt door plaatselijke verzakkingen als gevolg van een slechte ondergrond. De beste remedie is om het complete straatwerk er uit te halen, de ondergrond te verbeteren en op te hogen en de bestrating er weer strak en glad op aan te brengen. Werd er vroeger alleen in het voorjaar en in de zomer bestraat, tegenwoordig kan dat bijna het hele jaar rond mits er maar geen sneeuw ligt, het niet te nat is en er geen vorst in de grond zit. Het is nu eigenlijk de ideale tijd om deze werkzaamheden in de tuin aan te pakken: bijna alle planten en struiken zijn uitgebloeid en de bodemtemperatuur is optimaal voor het (ver)planten van bollen, bloemen en struiken. Door de bestrating rondom de woning grondig aan te pakken bent u begin 2017 weer helemaal klaar voor een nieuw tuinseizoen en kunt u vanaf het moment dat het voorjaarszonnetje zich laat zien voor 100% genieten van uw tuin!

Rasing Sierbestrating: onderhoud bestrating wordt vaak vergeten

25-10-2015

Nu het najaar zijn intrede doet is het belangrijk extra aandacht aan het onderhoud van uw bestrating te besteden, vooral algenaanslag en afgevallen boombladeren kunnen voor ernstige vervuiling van uw bestrating zorgen. Door de steeds zachter wordende winters (weinig strenge vorstperiodes en minder sneeuwval) krijgen algen en schimmels steeds meer de gelegenheid zich massaal uit te breiden. De gevolgen hiervan zijn onder andere een forse toename van groene aanslag en korstmossen op het straatwerk en vlonders. Groene aanslag op bestrating is een bron van ergernis, het staat onverzorgd en kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn: de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien. Door in het najaar de algenaanslag van de bestrating te verwijderen met een goed werkende algenverwijderaar (geen hogedrukspuit gebruiken, dit is funest voor uw bestrating!) geniet men de hele winter van een keurig schone algenvrije bestrating rondom de woning. Een nog veel ergere vervuiling van de bestrating zijn de korstmossen, dit zijn schimmels die zich voeden met hoofdzakelijk algen en niet of nauwelijks meer van bestrating zijn te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om in deze periode regelmatig de afgevallen boombladeren van de bestrating te verwijderen, u voorkomt zo dat de vrijkomende bladsappen uit de bladeren vieze vlekken in de bestrating achterlaten welke later heel moeilijk te verwijderen zijn.

Strak en glad

Op veel plaatsen zie je dat er na een regenbui grote en/of  kleine plassen op opritten en terrassen blijven staan, dit wordt o.a. veroorzaakt door het onregelmatig inklinken van de bodem en/of door een slechte ondergrond. Ook zakt door het inklinken van de bodem de complete bestrating rondom de woning met het gevolg dat de op- en afstap naar en van het huis steeds groter wordt. Veel mensen hebben als gevolg van de economisch wat mindere periode het onderhoud al enige jaren uitgesteld maar ontkomen er niet aan om alles weer eens grondig aan te pakken. De beste remedie is om al het straatwerk er uit te halen en alles weer strak en glad en op de goede hoogte aan te brengen. Werd er vroeger alleen in het voorjaar en in de zomer bestraat, tegenwoordig kan dat bijna het jaar rond mits er maar geen sneeuw ligt, het niet te nat is en er geen vorst in de grond zit. Het is nu eigenlijk de ideale tijd van het jaar om deze werkzaamheden in de tuin aan te pakken: bijna alle planten en struiken zijn uitgebloeid en de bodemtemperatuur is optimaal voor het (ver)planten van bollen, bloemen en struiken. Door dan ook meteen de bestrating rondom de woning grondig aan te pakken bent u begin 2016 weer helemaal klaar voor een prachtig tuinseizoen en kunt u vanaf het moment dat het eerste voorjaarszonnetje zich laat zien meteen voor 100% genieten van uw tuin!

1995 – 2015:  20 jaar  Rasing Sierbestrating in Dronten

18-04-2015, krantenartikel

Begonnen met een showtableau bij kennissen op een boerenerf en zelf wonend in Dronten Zuid startte Peter Rasing in 1995 met de verkoop van sierbestrating. De eerste jaren werd de verkoop nog gecombineerd met een baan bij het voormalige IVVO in Lelystad, naarmate de klantenkring groeide bouwde Peter zijn baan af en nam in 2002 ontslag en richtte zich volledig op de verkoop van de betere soorten sierbestrating. In 1997 werd verhuist naar een woon-werklocatie aan De Amstel in Dronten-West, hier was meer ruimte om de sierbestrating te kunnen presenteren. In 2005 werd aan De Linge 2 op een bouwkavel tegenover de bestaande woon-werklocatie een nieuw bedrijfspand gebouwd en een showtuin aangelegd welke in voorjaar 2006 in gebruik werden genomen.

Groot geworden door klein te blijven

Peter Rasing is als eenmanszaak begonnen en heeft, na in 2000 met zijn vrouw een VOF te zijn gestart, nooit overwogen om personeel in dienst te nemen. Voor Rasing Sierbestrating is het leveren van kwaliteit en een uitgebreide service heel normaal en met name het persoonlijke contact met klanten erg belangrijk. De klanten hebben bij ons van begin tot eind altijd één aanspreekpunt, dit wordt door de klanten als zeer prettig ervaren. Je kent de mensen, weet precies welk bestratingsplan je voor ze hebt getekend en wat je met elkaar hebt afgesproken, op deze manier heb je korte lijnen en de minste kans op miscommunicatie. Bestrating kopen is niet te vergelijken met het dagelijkse boodschappen doen:  het is een investering voor jaren, iets wat men maar een paar keer in zijn of haar leven doet. Klanten hebben tijd nodig om een weloverwogen keuze te kunnen maken, wij geven ze die tijd en helpen ze om bestrating te vinden die helemaal bij hun doel, smaak, beleving en budget past. Rasing Sierbestrating richt zich met name op klanten uit de gemeente Dronten, door de kleine afstand kunnen we snel handelen en een zeer uitgebreide service verlenen.  Nagenoeg altijd wordt bij de klant thuis de tuin ingemeten en wordt er binnen een paar dagen een compleet uitgewerkt bestratingsplan vrijblijvend en kosteloos op papier gezet.

Geen internet

Rasing Sierbestrating krijgt als specialist in sierbestrating net als vele andere speciaalzaken steeds meer te maken met de vaak scherpe concurrentie via het internet. We hebben wel een eigen website, op deze site geven we echter alleen aan wat voor bedrijf we zijn, welke producten we verkopen en op welke manier wij deze producten willen verkopen. We geven op de website duidelijk aan waarom we niets via het internet willen verkopen, bij aankoop van bestrating komt namelijk iets meer kijken dan alleen een steen uitzoeken. Kleuren en kwaliteit zijn nl. niet of nauwelijks van internet of uit een folder af te lezen. Mensen die op internet zoeken naar bestrating letten hoofdzakelijk op prijs, (niet onbelangrijk), men mist echter de belangrijkste informatie om tot een verantwoorde aankoop te kunnen komen. Wij vinden het belangrijk om met klanten mee te denken en de benodigde informatie te verstrekken zodat men een weloverwogen keuze kan maken. Kwaliteitsverschillen, toepassingsmogelijkheden, noodzaak van een goede ondergrond, de waterafvoer, verwerking van materialen, het zijn de factoren die het uiteindelijke resultaat bepalen.

Compleet assortiment

In de ruim opgezette en overzichtelijke showtuin wordt een zeer grote verscheidenheid aan bestratingsmaterialen gepresenteerd. Ook voor de nieuwste trends in sierbestrating, de kleurvaste en krasvrije keramische tegels, kan men bij Rasing Sierbestrating terecht. Om tijdens de lange zomeravonden en tijdens de donkere wintermaanden van een sfeervol verlichte tuin te kunnen genieten kunt u er ook terecht voor In-Lite LED tuinverlichting, een kwalitatief zeer hoogwaardige 12V zwakstroom tuinverlichting die door iedereen probleemloos is aan te leggen. Een zeer laag stroomverbruik en een hoge lichtopbrengst, met de diverse armaturen en spots zijn bepaalde elementen of delen in de tuin heel mooi uit te lichten en zorgen voor nog meer sfeer (en veiligheid) in uw tuin. Rasing Sierbestrating is 6 dagen per week geopend (’s avonds alleen op afspraak) en te vinden aan De Linge 2 op het industrieterrein Business Zone Delta in Dronten West. Tel. 0321 – 31 67 93.  (www.rasingsierbestrating.nl)

 

Ideale tijd om groene aanslag te bestrijden

17-04-2015, krantenartikel

Korte dagen, een zwakke zon, een hoge luchtvochtigheid en een aangename temperatuur: de combinatie van deze factoren  zorgen elk voor- en najaar voor een explosieve toename van algaanslag op bestrating, houten vlonders, schuttingen etc.

Nu het voorjaar er aan zit te komen valt het veel mensen pas op hoe groen de bestrating rondom het huis afgelopen winter is geworden. Door de afgelopen zachte winter hebben algen, schimmels en korstmossen zich heerlijk uit kunnen breiden. Groene bestrating: het is een bron van ergernis, staat onverzorgd en kan bovendien erg gevaarlijk zijn: de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien.

Ondanks alle waarschuwingen en tegen beter weten in gebruiken veel mensen nog steeds een hogedrukspuit of andere agressieve middelen (zuren, chloor en formaline) om van de groene aanslag af te komen maar staan er niet bij stil dat ze op deze manier de toplaag van de stenen ernstig beschadigen. Door het (verkeerde) gebruik van een hogedrukspuit op bestrating wordt de toplaag van de stenen namelijk steeds ruwer en geeft  op die manier alleen maar meer en sneller aanhechting van vuil en algen. Het schoonspuiten van vlonders met een hogedrukspuit levert ontelbare splinters op en zorgt er voor dat u nooit meer blootsvoets van uw vlonderterras kunt genieten.  Het gebruik van agressieve middelen zoals zuren, chloor en formaline zijn eveneens funest voor de bestrating en houtproducten en zijn verre van milieuvriendelijk.

Rasing Sierbestrating verkoopt een milieuvriendelijke algenverwijderaar die weinig zuur en  chloor bevat en zonder veel inspanning een snel en verbluffend resultaat oplevert zonder schade toe te brengen aan planten, gazon en milieu. De algenverwijderaar wordt verdund met water en kan middels een gieter of rugspuit op het straatwerk worden aangebracht. Bij het aanbrengen van de algenverwijderaar moet de bestrating droog zijn en daarna dient het nog een halve dag droog te blijven zodat het middel goed door het straatwerk kan worden opgenomen. De algenverwijderaar dient bij voorkeur bij een buitentemperatuur van minimaal 10 graden en zonnig weer te worden toegepast, de groene aanslag verdwijnt dan als sneeuw voor de zon zonder te hoeven boenen, schrobben of na te spoelen. Het middel heeft daarnaast ook nog een preventieve werking van een paar maanden zodat men weer een seizoen lang kan genieten van een schone bestrating!

Meer weten over algenaanslag? Kijk dan eens op onze pagina over algenaanslag.

 

Uw bestrating ziet er niet meer uit en is gedeeltelijk of zelfs helemaal verzakt?

27-02-2015

De dagen lengen, vogels beginnen weer te fluiten, de bloembollen beginnen uit te lopen en regelmatig weer van die heerlijke zonnestralen: het voorjaar komt er aan! Om straks meteen van het voorjaar te kunnen genieten is het nu de hoogste tijd om plannen te maken voor het aanpakken van de bestrating bij uw woning. In afgelopen natte periode heeft u goed kunnen zien waar de bestrating is verzakt of eigenlijk in zijn geheel veel te laag ligt en misschien wilt u, als alles er dan toch uit moet, eigenlijk wel eens een heel ander soort bestrating of een andere kleurstelling. De showtableaus en grondpresentatie in de showtuin zijn afgelopen periode aangepast en aangevuld met de nieuwste trends voor 2015, we hebben alles up-to-date en zijn klaar voor een heerlijk lang tuinseizoen. Kom tijdig bij ons voor informatie en/of een vrijblijvend advies, we zorgen dat uw plannen op tijd worden uitgewerkt en u weer een seizoen lang van uw tuin kunt genieten.

 

Onderhoud bestrating wordt vaak vergeten

Vooral in de winterperiode is het belangrijk extra aandacht aan het onderhoud van uw bestrating te besteden, vooral algenaanslag en afgevallen boombladeren kunnen voor ernstige vervuiling van uw bestrating zorgen. Door de steeds zachter wordende winters (weinig strenge vorstperiodes en minder sneeuwval) krijgen algen en schimmels steeds meer de gelegenheid zich massaal uit te breiden. De gevolgen hiervan zijn onder andere een forse toename van groene aanslag en korstmossen op het straatwerk en vlonders. Groene aanslag op bestrating is een bron van ergernis, het staat onverzorgd en kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn: de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien. Door in het najaar de algenaanslag van de bestrating te verwijderen met een goed werkende algenverwijderaar (geen hogedrukspuit gebruiken, dit is funest voor uw bestrating!) geniet men de hele winter van een keurig schone algenvrije bestrating rondom de woning. Een nog iets ergere vervuiling van de bestrating zijn de korstmossen, dit zijn schimmels die zich voeden met hoofdzakelijk algen en niet of nauwelijks meer van bestrating zijn te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om in deze periode regelmatig de afgevallen boombladeren van de bestrating te verwijderen, u voorkomt zo dat de vrijkomende bladsappen uit de bladeren vieze vlekken in de bestrating achterlaten welke later heel moeilijk te verwijderen zijn.

Strak en glad
Op veel plaatsen zie je dat er na een regenbui grote en kleine plassen op opritten en terrassen blijven staan, dit wordt in Flevoland o.a. veroorzaakt door het onregelmatig inklinken van de bodem en/of door een slechte ondergrond. Door het inklinken van de bodem zakt de complete bestrating rondom de woning met het gevolg dat de op- en afstap naar en van het huis steeds groter wordt. De beste remedie is om al het straatwerk er uit te halen en alles weer strak en glad op de goede hoogte aan te brengen. Werd er vroeger alleen in het voorjaar en in de zomer bestraat, tegenwoordig kan dat nagenoeg het jaar rond mits er maar geen sneeuw ligt, het niet te nat is en er geen vorst in de grond zit. Het is dan ook eigenlijk de ideale tijd van het jaar om deze werkzaamheden in de tuin aan te pakken: bijna alle planten en struiken zijn uitgebloeid en de bodemtemperatuur is optimaal voor het (ver)planten van bollen, bloemen en struiken. Door meteen de bestrating rondom de woning grondig aan te pakken bent u begin 2015 weer helemaal klaar voor een prachtig tuinseizoen en kunt u vanaf het moment dat het eerste voorjaarszonnetje zich laat zien meteen voor 100% genieten van uw tuin!

Herstraten of  nieuwe bestrating uitzoeken?

Als uw oude bestrating niet meer schoon te krijgen en/of helemaal of gedeeltelijk verzakt is, is het de kortste klap om alle bestrating er uit te halen, af te voeren en vervangen door nieuwe stenen. Bij aankoop van nieuwe bestrating heeft u ineens heel veel keuzemogelijkheden: een geschikter type bestrating, een ander formaat, een nieuwe kleur of combinatie van kleuren en/of formaten, een ander legpatroon, vergroten of veranderen van oprit of terras, kortom je kunt alle kanten op! Kiest je voor herbestraten heb je (bijna) geen extra kosten voor aanschaf van materiaal, daar staat tegenover dat herstraten vaak (veel) duurder is dan het aanbrengen van nieuwe bestrating, daarnaast kijk je natuurlijk ook weer 10 tot 15 jaar tegen dezelfde (lelijke) stenen aan.

 

Overdekte presentatieruimte

Bij Rammo Tuinhout aan de Pioniersweg 1 in Dronten liggen in een showroom van ca. 400 m2 groot ca. 25 voorbeelden van GEOSTEEN-producten op de vloer. In de gezellig ingerichte presentatieruimte waar allerlei schuttingen en tuinhuisjes zijn te bekijken, worden op de grond diverse soorten bestrating gepresenteerd. Klanten die geïnteresseerd zijn in de bestratingsproducten worden middels een routekaart naar de showtuin van Rasing Sierbestrating aan De Linge 2 doorverwezen waar ze verder geïnformeerd en geholpen zullen worden.

 

Geosteen, de kwalitatief betere bestrating!

In onderstaande filmpjes o.a een kijkje in een fabriek, uitleg wat Geosteen precies betekent en wat u er zoal mee kunt doen!

Welke typen sierbestrating zijn er?