Korte dagen, minder krachtige zonnestralen, een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een aangename temperatuur zorgen ieder voor- en najaar weer tijdelijk voor een explosieve toename van alg aanslag op bestrating, houten vlonders, tuinbeelden, schuttingen etc. etc. Door de steeds zachter wordende winters (weinig strenge vorstperiodes en minder sneeuwval) krijgen algen en schimmels steeds meer gelegenheid zich massaal uit te breiden. De gevolgen hiervan zijn o.a. een forse toename van groene aanslag en korstmossen op straatwerk en vlonders. Het is een bron van ergernis: het staat onverzorgd en kan bovendien erg gevaarlijk zijn, de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien.

alg

Veel mensen gebruiken (nog steeds) een hogedrukspuit of agressieve middelen (bijv. zuur, chloor en formaline) om van de groene aanslag af te komen en staan er niet bij stil dat ze op die manier de toplaag van de stenen beschadigen. (bij slechte kwaliteit bestrating wordt het verflaagje van de stenen gespoten en verliest de steen zijn kleur, een goede kwaliteit bestrating verliest niet zijn kleur maar door de harde straal wordt de bovenlaag opgeruwd en geeft op die manier alleen maar meer en snellere aanhechting van vuil en algen) Het schoonspuiten van een vlondervloer met een hogedrukspuit levert ontelbare splinters op en zorgt er voor dat u nooit meer blootsvoets van uw vlonderterras kunt genieten. Het gebruik van agressieve middelen zoals zuren, chloor en formaline zijn eveneens funest voor de bestrating en houtproducten en zijn verre van milieuvriendelijk.

Er is een milieuvriendelijke algenverwijderaar op de markt: een milieuvriendelijk middel dat geen zuren of chloor bevat en zonder veel inspanning een snel en verbluffend resultaat oplevert zonder dat het schade toebrengt aan planten en gazons. Het middel dient verdund te worden en met behulp van een gieter of rugspuit op het straatwerk worden aangebracht. Na het aanbrengen van de algenverwijderaar dient het minimaal vier uur droog te blijven zodat het middel goed door het straatwerk kan worden opgenomen.

Een fles Anti Algen (inhoud 1 liter)  kost € 13,-

tegel1

Het middel wordt ca. 1 : 20 met water verdund en is voldoende om ca. 100 m² te behandelen. Voor een optimale werking en een snel zichtbaar resultaat van de Anti Algen kunt u de bestrating het best behandelen bij zonnig weer en een aangename temperatuur. (De buitentemperatuur moet minimaal 5 graden zijn).

Het resultaat is dan binnen 12 uur reeds waarneembaar: de groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon zonder dat men hoeft te boenen, schrobben of na te spoelen.

Het middel werkt vervolgens nog een paar maanden preventief, men kan zo weer een seizoen lang genieten van een schone en algenvrije bestrating.