1995 – 2020: 25 jaar Rasing Sierbestrating in Dronten

Begonnen met een showtableau bij kennissen op een boerenerf en zelf wonend in Dronten Zuid startte Peter Rasing in 1995 met de verkoop van sierbestrating. De eerste jaren werd de verkoop nog gecombineerd met een baan bij het voormalige IVVO in Lelystad, naarmate de klantenkring groeide bouwde Peter zijn baan af en nam in 2002 ontslag en richtte zich volledig op de verkoop van de betere soorten sierbestrating. In 1997 werd verhuist naar een woon-werklocatie aan De Amstel in Dronten-West, hier was meer ruimte om de sierbestrating te kunnen presenteren. In 2005 werd aan De Linge 2 op een bouwkavel tegenover de bestaande woon-werklocatie een nieuw bedrijfspand gebouwd en een showtuin aangelegd welke in voorjaar 2006 in gebruik werden genomen.

Groot geworden door klein te blijven

Peter Rasing is als eenmanszaak begonnen en heeft, na in 2000 met zijn vrouw een VOF te zijn gestart, nooit overwogen om personeel in dienst te nemen. Voor Rasing Sierbestrating is het leveren van kwaliteit en een uitgebreide service heel normaal en met name het persoonlijke contact met klanten erg belangrijk. De klanten hebben bij ons van begin tot eind altijd één aanspreekpunt, dit wordt door de klanten als zeer prettig ervaren. Je kent de mensen, weet precies welk bestratingsplan je voor ze hebt getekend en wat je met elkaar hebt afgesproken, op deze manier heb je korte lijnen en de minste kans op miscommunicatie. Bestrating kopen is niet te vergelijken met het dagelijkse boodschappen doen:  het is een investering voor jaren, iets wat men maar een paar keer in zijn of haar leven doet. Klanten hebben tijd nodig om een weloverwogen keuze te kunnen maken, wij geven ze die tijd en helpen ze om bestrating te vinden die helemaal bij hun doel, smaak, beleving en budget past. Rasing Sierbestrating richt zich met name op klanten uit de gemeente Dronten, door de kleine afstand kunnen we snel handelen en een zeer uitgebreide service verlenen.  Nagenoeg altijd wordt bij de klant thuis de tuin ingemeten en wordt er binnen een paar dagen een compleet uitgewerkt bestratingsplan vrijblijvend en kosteloos op papier gezet.

Geen internet

Rasing Sierbestrating krijgt als specialist in sierbestrating net als vele andere speciaalzaken steeds meer te maken met de vaak scherpe concurrentie via het internet. We hebben wel een eigen website, op deze site geven we echter alleen aan wat voor bedrijf we zijn, welke producten we verkopen en op welke manier wij deze producten willen verkopen. We geven op de website duidelijk aan waarom we niets via het internet willen verkopen, bij aankoop van bestrating komt namelijk iets meer kijken dan alleen een steen uitzoeken. Kleuren en kwaliteit zijn nl. niet of nauwelijks van internet of uit een folder af te lezen. Mensen die op internet zoeken naar bestrating letten hoofdzakelijk op prijs, (niet onbelangrijk), men mist echter de belangrijkste informatie om tot een verantwoorde aankoop te kunnen komen. Wij vinden het belangrijk om met klanten mee te denken en de benodigde informatie te verstrekken zodat men een weloverwogen keuze kan maken. Kwaliteitsverschillen, toepassingsmogelijkheden, noodzaak van een goede ondergrond, de waterafvoer, verwerking van materialen, het zijn de factoren die het uiteindelijke resultaat bepalen.

Compleet assortiment

In de ruim opgezette en overzichtelijke showtuin wordt een zeer grote verscheidenheid aan bestratingsmaterialen gepresenteerd. Ook voor de nieuwste trends in sierbestrating, de kleurvaste en krasvrije keramische tegels, kan men bij Rasing Sierbestrating terecht. Om tijdens de lange zomeravonden en tijdens de donkere wintermaanden van een sfeervol verlichte tuin te kunnen genieten kunt u er ook terecht voor In-Lite LED tuinverlichting, een kwalitatief zeer hoogwaardige 12V zwakstroom tuinverlichting die door iedereen probleemloos is aan te leggen. Een zeer laag stroomverbruik en een hoge lichtopbrengst, met de diverse armaturen en spots zijn bepaalde elementen of delen in de tuin heel mooi uit te lichten en zorgen voor nog meer sfeer (en veiligheid) in uw tuin. Rasing Sierbestrating is 6 dagen per week geopend (’s avonds alleen op afspraak) en te vinden aan De Linge 2 op het industrieterrein Business Zone Delta in Dronten West. Tel. 0321 – 31 67 93.  (www.rasingsierbestrating.nl)