Ideale tijd om groene aanslag te bestrijden

Korte dagen, een zwakke zon, een hoge luchtvochtigheid en een aangename temperatuur: de combinatie van deze factoren  zorgen elk voor- en najaar voor een explosieve toename van algaanslag op bestrating, houten vlonders, schuttingen etc.

Nu het voorjaar er aan zit te komen valt het veel mensen pas op hoe groen de bestrating rondom het huis afgelopen winter is geworden. Door de afgelopen zachte winter hebben algen, schimmels en korstmossen zich heerlijk uit kunnen breiden. Groene bestrating: het is een bron van ergernis, staat onverzorgd en kan bovendien erg gevaarlijk zijn: de bestrating en vooral vlonders worden spekglad met alle mogelijke nare gevolgen van dien.

Ondanks alle waarschuwingen en tegen beter weten in gebruiken veel mensen nog steeds een hogedrukspuit of andere agressieve middelen (zuren, chloor en formaline) om van de groene aanslag af te komen maar staan er niet bij stil dat ze op deze manier de toplaag van de stenen ernstig beschadigen. Door het (verkeerde) gebruik van een hogedrukspuit op bestrating wordt de toplaag van de stenen namelijk steeds ruwer en geeft  op die manier alleen maar meer en sneller aanhechting van vuil en algen. Het schoonspuiten van vlonders met een hogedrukspuit levert ontelbare splinters op en zorgt er voor dat u nooit meer blootsvoets van uw vlonderterras kunt genieten.  Het gebruik van agressieve middelen zoals zuren, chloor en formaline zijn eveneens funest voor de bestrating en houtproducten en zijn verre van milieuvriendelijk.

Rasing Sierbestrating verkoopt een milieuvriendelijke algenverwijderaar die weinig zuur en  chloor bevat en zonder veel inspanning een snel en verbluffend resultaat oplevert zonder schade toe te brengen aan planten, gazon en milieu. De algenverwijderaar wordt verdund met water en kan middels een gieter of rugspuit op het straatwerk worden aangebracht. Bij het aanbrengen van de algenverwijderaar moet de bestrating droog zijn en daarna dient het nog een halve dag droog te blijven zodat het middel goed door het straatwerk kan worden opgenomen. De algenverwijderaar dient bij voorkeur bij een buitentemperatuur van minimaal 10 graden en zonnig weer te worden toegepast, de groene aanslag verdwijnt dan als sneeuw voor de zon zonder te hoeven boenen, schrobben of na te spoelen. Het middel heeft daarnaast ook nog een preventieve werking van een paar maanden zodat men weer een seizoen lang kan genieten van een schone bestrating!

Meer weten over algenaanslag? Kijk dan eens op onze pagina over algenaanslag.